Maanorakel: liefde en relaties

Deze maankaartlegging geeft je inzicht in het contact tussen jou en een geliefde. Het kan gaan over het contact met je partner maar ook over een nieuwe ontmoeting. De kaarten geven duidelijkheid over de huidige situatie, advies voor jou ten opzichte van het contact met degene waarmee je een relatie of een romantisch contact hebt en de uitkomst, waartoe het zal leiden.

Naar het maanorakel over liefde en relaties


Alle persoonsgegevens worden conform onze Privacy en Cookie verklaring verwerkt.Bij elke volle en elke nieuwe maan schrijft Petra Stam een nieuwe column


Volle maan 13 oktober 23:09 uur

Grijze wolken, regen, wind, kou en de dagen worden merkbaar korter… Het herfstweer zorgt ervoor dat we ons letterlijk weer binnen terugtrekken. De periode van de Jachtmaan is ingegaan en laat ons stilstaan bij wat we figuurlijk willen najagen (in handen krijgen) de komende tijd of juist willen wegjagen.

In de natuur wordt de komende tijd duidelijk wat zal overleven en wat niet. Wij kunnen ons bewust worden wat we willen laten overleven en transformeren. Welke opgebouwde ervaringen, kwaliteiten en kennis wil je meenemen en/of verder ontwikkelen? Welke eigenschappen staan je in de weg en belemmeren jouw groei of vooruitgang? Hoe kun je van overleven naar leven gaan? Als je ruimte voor iets maakt, een uitgediende, ongewenste gewoonte of gedachte transformeert, kun je die ruimte opvullen met wat jij wenst of wat beter werkt.

De Maan in Ram helpt je daarbij, want onder deze volle maan wordt het verlangen gewekt om iets nieuws te ondernemen, een nieuw plan op te zetten en direct te handelen naar je gevoel. Op wilskracht kun je veel bereiken en je kunt jezelf inspireren en ook anderen enthousiast maken. De uitdaging is wel om niet alleen de eerste vurige stap te zetten, maar ook de rest van de stappen (die misschien minder hot, maar wel nodig zijn) om naar je doel toe te werken de komende maanden. Deze vuurmaan wekt avontuurdrang, spontane acties, assertiviteit, maar ook strijdlust op, want afstemmen op de ander is lastiger en je bent gevoelig voor afwijzing.

Pluto zet de Maan onder druk en dat geeft spanning en intense gevoelens. Geheimen komen omhoog, zowel in jezelf als in de buitenwereld. Een oude emotie kan ineens opspelen, voelbaar worden en je gedrag beïnvloeden. In een impuls kun je voor alles of niets gaan. Of je kunt ervaren dat je ineens (tijdelijk) geobsedeerd bent door iets of iemand. Probeer de dagen rond deze volle maan geen impulsieve stappen te zetten, maar houd wel rekening met emotionele acties van anderen (bijvoorbeeld opgefokte mensen in het verkeer).

Door de gunstige invloed van Jupiter kun je je gemakkelijk(er) verbinden met je hoger zelf. Neem dus de tijd om te voelen wat werkelijk goed is voor jou, voordat je een keuze maakt of een stap zet. Welke talenten kun je aanboren en welke eigenschappen kun je positiever inzetten? Jupiter kan een doorgang geven in een genezingsproces of je doen ervaren dat en hoe je in je leven een gewenste nieuwe weg kunt inslaan. Denk vooral in lange termijn termen (een cursus of studie) en aan innerlijk werk.
 

Tekst © Petra Stam

Meer orakels