Maanorakel: liefde en relaties

Deze maankaartlegging geeft je inzicht in het contact tussen jou en een geliefde. Het kan gaan over het contact met je partner maar ook over een nieuwe ontmoeting. De kaarten geven duidelijkheid over de huidige situatie, advies voor jou ten opzichte van het contact met degene waarmee je een relatie of een romantisch contact hebt en de uitkomst, waartoe het zal leiden.

Naar het maanorakel over liefde en relaties


Alle persoonsgegevens worden conform onze Privacy en Cookie verklaring verwerkt.Bij elke volle en elke nieuwe maan schrijft Petra Stam een nieuwe column


Volle maan 19 april 2019 13:13 uur

We bevinden ons middenin de lente. Vooral de explosie van bloesems valt op. Er is volop groei, de natuur gonst van het leven. Wat bij de vorige maan nog pril en nieuw was, is niet meer zo kwetsbaar en manifesteert zich nu duidelijk. Tijdens de volle Maan van het Ontwaken richt de aandacht zich op vruchtbaarheid. Insecten verspreiden stuifmeel (voornamelijk van fruitbomen) en zorgen voor bevruchting. Dit is noodzakelijk voor het voortbestaan van de soort en voor de oogst later in het jaar.

Ook bij ons neemt de energie toe, wekt de toenemende zonnekracht wellicht zelfs sensualiteit op en is er een grotere drang om naar buiten te gaan. Verbinding zoeken en aangaan, contact maken en uitbouwen, weten wat jouw intentie is en daaraan een impuls geven, helpen je om er later de vruchten van te plukken. Word je bewust welke doelen of wensen al vorm beginnen aan te nemen, maar voel vooral waar je passie naar uitgaat! Welk geliefd doel is voor jou het belangrijkst? Welk plan of project kan wel een duwtje gebruiken? Is er iets of iemand die je nodig hebt om uiteindelijk de vruchten te kunnen plukken van het nieuwe in je leven? Blijf in contact met je hart, maar gebruik ook je verstand. Vind de balans tussen actie (werken aan) en passief zijn (afwachten, genieten en beleven).

Net als op 21 maart staat deze volle maan in Weegschaal (nu op de laatste graad). Balans, harmonie en vrede zijn belangrijk. Om een werkelijke duurzame vrede in en om je heen te ervaren, moet eerst harmonie worden gebracht in je eigen gevoelens en rust in je eigen denken. Geluk in jezelf vinden, zonder afhankelijkheid van anderen, is een belangrijk streven onder deze volle maan. De Zwarte Maan (je zielenvermogen om alles waar te nemen zoals het is, om de essentie te zien) helpt hierbij: je doorziet niet alleen wat anderen ten diepste nodig hebben, maar houdt ook rekening met jouw eigen diepste behoeften. Dit betekent dat je niet ten koste van jezelf voor iedereen klaar staat, zeker niet voor mensen die jou uiteindelijk toch niet het gewenste emotionele contact kunnen of zullen bieden. Venus helpt je om zielencontact(en) aan te gaan, om je te verbinden met mensen die aansluiten bij jouw zielenenergie.

Venus en Uranus staan spanningsvol ten opzichte van de Maan. Dit kan maken dat je aandacht en liefde wilt, maar het niet op de door jou gewenste manier krijgt of dat geven en ontvangen uit balans zijn. Zorg in eerste instantie dat er liefde voor jezelf is. Moet je werken aan je zelfbeeld? Zijn er onverwerkte emoties in de liefde? Er kan echter juist de neiging zijn om impulsief en emotioneel te reageren op iets wat eigenlijk niet zo’n drama is. Voel wat jij nodig hebt, maar blaas een situatie niet (onnodig) op. Het tegenovergestelde is de koele kikker uithangen, terwijl je van binnen kookt; hieruit ontstaat grillig gedrag en daarop krijg je een reactie… Venus en Uranus beïnvloeden ook de Zon en die energie van charme, ongedwongenheid en bereidheid tot verandering schijnt licht positief op de volle maan.

TIP: Wierook workshop tijdens de nieuwe maan van 5 mei – bij Breda
 

Tekst © Petra Stam

Meer orakels