Maanorakel: liefde en relaties

Deze maankaartlegging geeft je inzicht in het contact tussen jou en een geliefde. Het kan gaan over het contact met je partner maar ook over een nieuwe ontmoeting. De kaarten geven duidelijkheid over de huidige situatie, advies voor jou ten opzichte van het contact met degene waarmee je een relatie of een romantisch contact hebt en de uitkomst, waartoe het zal leiden.

Naar het maanorakel over liefde en relaties


Alle persoonsgegevens worden conform onze Privacy en Cookie verklaring verwerkt.Bij elke volle en elke nieuwe maan schrijft Petra Stam een nieuwe column


Nieuwe maan 23 februari 16:33 uur

We gaan de laatste maand van de winter in. De dagen lengen duidelijk en de temperaturen zijn niet winters, maar de stormachtige wind en regen doen niet echt aan lente denken. Er heerst onrust en tegelijkertijd lijkt het of alles wordt losgewoeld wat los mag. Het verborgen leven ontwaakt steeds meer. Kiemkracht is het thema dat bij deze nieuwe maan hoort.

Hoewel dat proces zich nog grotendeels van binnen afspeelt of onzichtbaar is (net als de nieuwe maan) is dit voor ons een goede tijd om ons eigen stiltepunt te vinden en ons bewust te worden van wat zich in onze bron aan de oppervlakte bevindt. Voel dat je mens op Aarde bent, maar ook een kosmisch wezen. Je bent verbonden met Al en Al bevindt zich ook in jou. Voel waarnaar je wensen uitgaan, welke vermogens zich aan je openbaren en welke mogelijkheden jij wilt nastreven.

De nieuwe maan in Vissen maakt extra ontvankelijk en gevoelig. Hierdoor kun je goed aanvoelen wat bij wie speelt, ook als het verborgen of niet uitgesproken is. Je kunt vertrouwen op je intuïtie! De valkuil kan echter zijn dat je geen grenzen kunt stellen of jezelf opoffert, want je voelt wat anderen wensen en hebt grenzeloze compassie. Als dit uit de hand is gelopen, kun je anderen zich schuldig laten voelen. Pas dus op voor de afwisselende rol van slachtoffer en aanklager. Als het speelt, probeer dan lijden om te zetten in leiden. Bepaal je eigen koers, laat ontkiemen waarnaar jouw hart uitgaat.

Mars heeft een gunstige invloed op de Maan, waardoor je zelfverzekerder bent, spontaner kunt reageren op wat je voelt en goed kunt aanvoelen wat ‘het juiste moment’ is. Ook beschermen van of resoluut opkomen voor wie en wat je dierbaar zijn, hoort hierbij. Hoe beter je weet waarnaar je verlangt, hoe duidelijker je de juiste stappen ter voorbereiding kunt maken. Maak wel af wat afgerond moet worden voordat je weer iets nieuws oppakt.

Ook Uranus helpt mee: verrassende berichten, acties of gebeurtenissen maken dit een goede maantijd om veranderingen aan te gaan. Een inzicht in een emotie maakt je zelfbewuster, ook van het feit dat je altijd zelf kunt beslissen of je iets wilt veranderen in je leven en hoe. Dit geeft daadkracht in tegenstelling tot slachtofferschap. Neem het heft in eigen hand! Ga niet voor de kruimels, maar voor de hele cake! Waar zet jij op in de komende tijd? Welke saaie of vertrouwde routine wil je doorbreken omdat je klaar bent voor iets groters of nieuws? Welke eigenschappen herken je in jezelf die jou hierbij zullen helpen? Luister goed naar je gevoelens, want ze wijzen je de weg naar een levensdoel dat zal ontkiemen de komende maanden. Volg intuïtief jouw weg, benut mogelijkheden en leid (niet lijd!) je leven!
 

Tekst © Petra Stam

Meer orakels